|
الفراخ اكلة معظمنا نهواها وناكلها في البيت وفي المطاعم لانها اكلة مميزة وكلنا نفضل الفراخ المصرية لانها تتميز بطعم رائع ورائحة جميلة وفراخة فعشان كلنا بنحبها نشوية اليكي هذه الطريقة .
المكونات:
٢كوب زبادي
دجاجة
ملح وفلفل اسود وقرفة وجنربيل وزعتر
بصل بودر
ثوم بودر
شطه حسب الحاجة
٢ملعقة خل كبار
الطريقة:
افتح الفرخة من الظهر واحضر صينية وابدا اضع فيها كمية زيت كبيرة .
وادا اعمل للفرخة حمام زيت اني اضعها في الزيت علي الوجة والظهر
احضر بولة اضع فيها الزبادي وكل التوابل والبصل والثوم والخل وابدا امزجهم وانزلهم علي الفراخة اغطي بيها الفرخة كلها جيدا
يستحسن تركها يوم كامل في الثلاجة حتي تاخذ الفرخة من التتبيلة وابدا بعد متبات يوم اخرجها وادخلها الفرن حتي تاخذ اللون الذهبي الجميل اخرجهاواقدمها وباالف هنا وشفا .